


Bestiariusz germański
Maszoperia LiterackaRok wydania: 2012
ISBN: 978-83-62129-08-9
Oprawa: twarda
Ilość stron: 261
Wymiary: 150 x 235
Dostępność: Niedostępna
36.90 zł
Bestiariusz germański. Potwory, olbrzymy i święte zwierzęta to dopełnienie poprzedniej książki Artura Szrejtera, Demonologii germańskiej. Obie prace tworzą jednolitą wizję świata ludowych wierzeń germańskich. Opowiadają, których mistycznych i baśniowych istot przodkowie Anglików, Niemców i Skandynawów bali się w sposób paniczny, a które uznawali za sprzymierzeńców.
Bestiariusz... koncentruje się na tych mniej przyjemnych stworach: wężach, smokach, olbrzymach, trollach, wilkołakach, krakenach, wrogich człowiekowi mieszkańcach gór, lasów i mórz.
Oto księga germańskich bestii.
Bestiariusz... koncentruje się na tych mniej przyjemnych stworach: wężach, smokach, olbrzymach, trollach, wilkołakach, krakenach, wrogich człowiekowi mieszkańcach gór, lasów i mórz.
Oto księga germańskich bestii.
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Bestiariusz słowiański
• Wojna domowa w Hiszpanii 1936-1939 w obserwacjach i analizach Oddziału II Sztabu Głównego Wojska Polskiego
• Oficerowie i konie
• Mity i legendy Indian Ameryki Północnej. Cześć I
• Vademecum historyka mediewisty
• Demonologia germańska
• Zamek w Grudziądzu
• Kultura ludowa Słowian komplet
• Profanum versus Sacrum
• Historia żywności
• Wojna domowa w Hiszpanii 1936-1939 w obserwacjach i analizach Oddziału II Sztabu Głównego Wojska Polskiego
• Oficerowie i konie
• Mity i legendy Indian Ameryki Północnej. Cześć I
• Vademecum historyka mediewisty
• Demonologia germańska
• Zamek w Grudziądzu
• Kultura ludowa Słowian komplet
• Profanum versus Sacrum
• Historia żywności