Dzieje wrocławskiej gastronomii
DolnośląskieRok wydania: 2012
ISBN: 978-83-245-9098-8
Oprawa: twarda
Ilość stron: 416
Wymiary: 165 x 225
Dostępność: Niedostępna
39.10 zł
Książka prezentuje dzieje branży gastronomicznej we Wrocławiu. Przypomina czołowe postaci tego zawodu, historię słynnych lokali i mało znanych knajp, kształtowanie się obyczajów stołu i oferty kulinarnej. Praca pokazuje także, jak bawili się i jedli wrocławianie minionych wieków. Opisuje uczty, podczas których pito najróżniejsze trunki, jedzono wykwintne lub proste potrawy, zawierano nowe znajomości i słuchano grających na żywo muzyków.
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Mieszczaństwo wrocławskie
• Dom mieszkalny we Wrocławiu w okresie baroku
• Niezwykłe miejsca wokół Wrocławia
• Encyklopedia głupoty
• Niegdyś we Wrocławiu
• Legendy i podania wrocławskie i dolnośląskie
• Hala stulecia i Tereny Wystawowe we Wrocławiu- dzieło Maksa Berga
• Cmentarze wojenne we Wrocławiu w latach 1939–2002
• Encyklopedia Wrocławia
• Cmentarze dawnego Wrocławia
• Dom mieszkalny we Wrocławiu w okresie baroku
• Niezwykłe miejsca wokół Wrocławia
• Encyklopedia głupoty
• Niegdyś we Wrocławiu
• Legendy i podania wrocławskie i dolnośląskie
• Hala stulecia i Tereny Wystawowe we Wrocławiu- dzieło Maksa Berga
• Cmentarze wojenne we Wrocławiu w latach 1939–2002
• Encyklopedia Wrocławia
• Cmentarze dawnego Wrocławia