Kodeks smakosza
słowo/obraz terytoriaRok wydania: 2023
ISBN: 978-83-8325-062-5
Oprawa: twarda
Ilość stron: 230
Wymiary: 145 x 175
Dostępność: Na półce
60.00 zł
Wydany w 1827 roku Kodeks smakosza. Kompletny podręcznik gastronomii, zawierający prawa, reguły, zastosowania i przykłady sztuki dobrego życia Horace’a Raissona to kompendium wiedzy na temat wystawnych posiłków. Po jakim daniu obowiązkowo trzeba podać nowe widelce? Czyje towarzystwo przy stole najdotkliwiej psuje zabawę? Jak zorganizować obiad z kochanką? Czy nieobecnym należy się toast? Kodeks smakosza odpowiada na najbardziej nurtujące pytania, daje praktyczne porady, oferuje gruntowną wiedzę. Dziś traktujemy go przymrużeniem oka, czytamy dla zabawy.
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Kościół w czasach dobrej zmiany
• Połonka-Basia 1660
• Historia artylerii okrętowej w XVIII i XIX wieku
• Historia wszystkiego. Proste odpowiedzi na trudne pytania
• Katanga 1960-1963
• Ścieżki Pana
• Budownictwo
• Historia kuchni polowej
• Skompromitować Powstanie
• Czy Europa narodziła się w średniowieczu?
• Połonka-Basia 1660
• Historia artylerii okrętowej w XVIII i XIX wieku
• Historia wszystkiego. Proste odpowiedzi na trudne pytania
• Katanga 1960-1963
• Ścieżki Pana
• Budownictwo
• Historia kuchni polowej
• Skompromitować Powstanie
• Czy Europa narodziła się w średniowieczu?