książki historyczne
Oferta wydawnictwaPolecamy w sieciKatalog do pobrania

Kuchnia biblijna

Kuchnia biblijna

Gałązka A. Bernardinum
Rok wydania: 2025
ISBN: 978-83-8333-364-9

Oprawa: miękka
Ilość stron: 192
Wymiary: 165 x 235

Dostępność: Na półce

49.00 zł


Publikacja ta przedstawia temat jedzenia z nietypowej perspektywy biblijnej. Poprzez cytaty z Pisma Świętego i medytacje trzech Papieży, książka zachęca czytelników do ponownego odkrycia duchowej głębi aktu jedzenia, przekształcając prosty codzienny gest w okazję do budowania wspólnoty chrześcijańskiej, spotkania z Bogiem i innymi ludźmi oraz okazywania wdzięczności za Jego dary.

Proponowane przepisy są zainspirowane składnikami i potrawami wspomnianymi w Biblii. Sposób, w jaki człowiek spożywa jedzenie, wpływa też na jego relację z Bogiem.

Niech ta kulinarna przygoda będzie okazją do świadomego podejścia do pożywienia, które ma swoją wartość odżywczą, ale także głębokie znaczenie teologiczne, społeczne i kulturowe.



Oferta wydawnictwa Polecamy w sieci Katalog do pobrania