Kuchnia polskich kresów
RytmRok wydania: 2022
ISBN: 978-83-7399-972-5
Oprawa: miękka
Ilość stron: 224
Wymiary: 165 x 240
Dostępność: Na półce
35.00 zł
Bogaty zbiór przepisów kulinarnych oraz opis tradycji i kresowych zwyczajów. Kuchnia kresowa to nie tylko wyszukane, szlacheckie i magnackie dania, ale przede wszystkim smakowite, wykwintne potrawy, przygotowywane z prostych, ogólnodostępnych składników. Znajdziemy tu receptury np. na śledzia pocztowego w miodowym sosie, tradycyjny chłodnik litewski, sztuki mięs kraszone świeżymi i suszonymi ziołami, bliny wołyńskie – gryczane, gęś pieczoną w winie, a także desery, orzeźwiające napoje oraz rozgrzewające i leczące nalewki.
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Opowieści z przeszłości
• Pierwsze damy II Rzeczpospolitej
• Compendium Ferculorum albo zebranie potraw
• palkiewicz.com
• Współczesne samoloty bojowe i śmigłowce Rosji
• Wojna Salazara
• Mazurek Dąbrowskiego. Muzyczne narodziny hymnu
• Zwierzenia
• Pierwsza wojna polsko-indiańska
• Słowiańskie bogi i demony
• Pierwsze damy II Rzeczpospolitej
• Compendium Ferculorum albo zebranie potraw
• palkiewicz.com
• Współczesne samoloty bojowe i śmigłowce Rosji
• Wojna Salazara
• Mazurek Dąbrowskiego. Muzyczne narodziny hymnu
• Zwierzenia
• Pierwsza wojna polsko-indiańska
• Słowiańskie bogi i demony