


Kuchnia Słowian
LibronRok wydania: 2009
ISBN: 978-83-7396-839-4
Oprawa: miękka
Ilość stron: 276
Wymiary: 150 x 230
Dostępność: Niedostępna
34.90 zł
Fascynująca i nowatorska opowieść o kulturze kulinarnej Słowian, omawiająca wszelkie aspekty związane z odżywianiem się naszych przodków – naczynia, potrawy, zioła, zachowanie przy stole i inne. W książce znajduje się również kilkadziesiąt stron receptur kulinarnych wprost znad wczesnośredniowiecznego paleniska!
Autorzy wiedzę zdobytą przez dogłębne studiowanie źródeł i fachowej literatury poparli latami badań, głównie z zakresu archeologii eksperymentalnej.
Autorzy wiedzę zdobytą przez dogłębne studiowanie źródeł i fachowej literatury poparli latami badań, głównie z zakresu archeologii eksperymentalnej.
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Słowianie i wikingowie
• Ludzie średniowiecza
• Archeologia Jeziora Powidzkiego
• Polska przed trzema tysiącami lat
• Polskie legendy czyli jak mogło być naprawdę
• Najstarsze państwo Piastów - rezultat przełomu czy kontynuacji?
• Bardzo ilustrowana historia astronomii
• Archeologia
• Inkwizycja na ziemiach polskich
• Pałace i dwory
• Ludzie średniowiecza
• Archeologia Jeziora Powidzkiego
• Polska przed trzema tysiącami lat
• Polskie legendy czyli jak mogło być naprawdę
• Najstarsze państwo Piastów - rezultat przełomu czy kontynuacji?
• Bardzo ilustrowana historia astronomii
• Archeologia
• Inkwizycja na ziemiach polskich
• Pałace i dwory