Kulturalna historia sera
DK Media PolandRok wydania: 2017
ISBN: 978-83-938099-7-4
Oprawa: twarda
Ilość stron: 317
Wymiary: 175 x 245
Dostępność: Niedostępna
69.90 zł
Książka przedstawia w pasjonujący sposób zarówno dzieje sera na przestrzenie wieków,jak również związane z nim historie dotyczące produkcji i jego spożywania.Jest pierwszą pozycją w języku polskim, która ukazuje, jak wyglądała produkcja sera w różnych kulturach na przestrzeni wieków, w jaki sposób wykształciły się gatunki serów znane obecnie i jakie sery produkowali starożytni Rzymianie. Porusza również współczesne tematy związane ze sposobami produkcji sera i ochroną nazw własnych poszczególnych ich rodzajów.
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Nudis Verbis
• Studium z dziejów wina w państwie zakonu krzyżackiego w Prusach XIV-XV wieku
• Naród urojony
• Kobiety i rodziny powstańców styczniowych zesłanych w głąb Rosji
• Kupowanie nadziei Loteria w Królestwie Polskim (1815-1867)
• Dornier Do 22
• Zamek Grodno przewodnik
• Starożytna Grecja od kuchni
• O rusińskiej i rosyjskiej szlachcie
• Za grobem
• Studium z dziejów wina w państwie zakonu krzyżackiego w Prusach XIV-XV wieku
• Naród urojony
• Kobiety i rodziny powstańców styczniowych zesłanych w głąb Rosji
• Kupowanie nadziei Loteria w Królestwie Polskim (1815-1867)
• Dornier Do 22
• Zamek Grodno przewodnik
• Starożytna Grecja od kuchni
• O rusińskiej i rosyjskiej szlachcie
• Za grobem