


Menu zbrodni
New Media ConceptRok wydania: 2024
ISBN: 978-83-68344-00-4
Oprawa: miękka
Ilość stron: 320
Wymiary: 165 x 235
Dostępność: Na półce
84.00 zł
Czas jednak zanurzyć się w najgorszą przedwojenną gastronomię warszawską. Bez upiększeń, kolorowych szyldów i wyglancowanych butów. Odseparowana od widoku tysięcy oczu, znana jedynie z kronik kryminalnych. W jej lokalach serwowano brutalne mordy, podpalano, łamano kości. Dla jej bywalców ludzkie życie warte było zaledwie kilka złotych, a niekiedy stawało się zwykłym towarem na wagę. W żyłach zwyrodnialców płynęła krew pomieszana z wódką i narkotykami. Od najgorszego sortu oprychów unosił się zapach krwi, zmieszany z potem i stęchniętym piwem. O tej odsłonie stołecznej gastronomii bardzo rzadko przeczytamy we wspomnieniach bywalców rautów i dansingów. Szare, zimne, brudne, pachnące fetorem gabinety, w których dochodziło do gwałtów, zabójstw, samobójstw i płatnych stosunków seksualnych, nie były reklamowane w gazetach czy programach artystycznych.
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Linia Pilicy (Piliza Stellung)
• Niemiec. Wszystkie ucieczki Zygfryda
• Krew i popiół
• Oto żołnierz Polak. Generał broni Tadeusz Jordan-Rozwadowski 1866–1928
• Mity nordyckie Bohaterowie
• Klasyk mimo woli
• Otwarcie granic
• Chorwacja Ciemniejsza strona słońca
• Rytuały krwi
• Homolobby. Aktorzy II RP
• Niemiec. Wszystkie ucieczki Zygfryda
• Krew i popiół
• Oto żołnierz Polak. Generał broni Tadeusz Jordan-Rozwadowski 1866–1928
• Mity nordyckie Bohaterowie
• Klasyk mimo woli
• Otwarcie granic
• Chorwacja Ciemniejsza strona słońca
• Rytuały krwi
• Homolobby. Aktorzy II RP