O sztuce kulinarnej
Wyd. Naukowe UMKII
Rok wydania: 2024
ISBN: 978-83-231-6028-1
Oprawa: miękka z obwolutą
Ilość stron: 292
Wymiary: 150 x 225
Dostępność: Na półce
44.50 zł
Szczęśliwie zachowane do naszych czasów dziełko pod tytułem „De re coquinaria", którego autorstwo przypisuje się Apicjuszowi, pod wieloma względami jest utworem niezwykłym i cennym dla współczesnego badacza starożytnej sztuki kulinarnej. Już sam fakt, iż jest ono jedyną książką kucharską spośród wielu, jakie znane były światu antycznemu w kręgu kultury śródziemnomorskiej, czyni je bezcennym zabytkiem piśmiennictwa rzymskiego.
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Superobfitość
• Generalicja Wojska Polskiego 1918-1926
• INFORT 2024
• Nieznany nurek Marynarki Wojennej
• Polityka zagraniczna Państwa Kościelnego w latach 1789-1871
• Karolina Lanckorońska. Noblesse oblige. Eseje
• Cesarstwo rzymskie
• Ceramologia archeologiczna
• Wszystko, co sobie wymyślisz: Peter Jackson i jego Śródziemie
• Cel za horyzontem
• Generalicja Wojska Polskiego 1918-1926
• INFORT 2024
• Nieznany nurek Marynarki Wojennej
• Polityka zagraniczna Państwa Kościelnego w latach 1789-1871
• Karolina Lanckorońska. Noblesse oblige. Eseje
• Cesarstwo rzymskie
• Ceramologia archeologiczna
• Wszystko, co sobie wymyślisz: Peter Jackson i jego Śródziemie
• Cel za horyzontem