książki historyczne
Oferta wydawnictwaPolecamy w sieciKatalog do pobrania

Restauracje w II Rzeczpospolitej

Nakład wyczerpany!

Restauracje w II Rzeczpospolitej

Dragon
Rok wydania: 2011
Seria: historica
ISBN: 978-83-629-7602-7

Oprawa: twarda
Ilość stron: 112
Wymiary: 245 x 335

Dostępność: Niedostępna

19.99 zł


Simon i Stecki na Krakowskim Przedmieściu, Astoria przy Nowym Świecie, restauracja Franciszka Trzaski w Zakopanem to nazwy tylko kilku najbardziej znanych lokali, w których stołowały się najsłynniejsze osobistości dwudziestolecia międzywojennego. Z racji, że zapotrzebowanie na kawiarniano-restauracyjne rozrywki było w tym czasie ogromne, w każdym większym mieście powstawały coraz to nowe zakątki gastronomiczne. Polska kuchnia słynęła także na oceanach. Restauracje na M/S Batory czy M/S Piłsudski należały do najlepszych na morskich szlakach pasażerskich.

Prezentowana książka to fascynująca opowieść o kulinarnych zakamarkach II Rzeczpospolitej. Wzbogacona archiwalnymi fotografiami oraz oryginalnymi przepisami z menu najlepszych polskich restauracji i kawiarni przybliży zapomniane smaki okresu międzywojnia.



Oferta wydawnictwa Polecamy w sieci Katalog do pobrania