100 postnych i jarskich dań
Graf_ikaRok wydania: 2021
ISBN: 978-83-8244-019-5
Oprawa: miękka
Ilość stron: 32
Wymiary: 165 x 240
Dostępność: Na półce
16.40 zł
Broszura zawierająca 100 dań postnych i jarskich, wybranych i ułożonych przez autorkę. Znajdą się tu przepisy mniej znane ówczesnym paniom domu i kucharkom. P. Elżbieta starała się bowiem nie powielać powszechnych dań, a skupić się na tych, o których mało kto w tamtych czasach słyszał. I tak mamy tu zupę z fasoli, kartoflaną, pasztety jarskie, pyzy i kotlety ze szpinaku, ser z fasoli, ogórki faszerowane i inne z jaj czy mączne. Reprint oryginału z 1927roku.
Klienci, którzy oglądali tą książkę oglądali także:
• Atlas historyczny Polski
• Kuchnia powojenna
• 366 obiadów
• 1931. Mistrz z Ludwinowa
• Producenci nadwozi samochodowych w II Rzeczypospolitej
• Czerwony marsz
• Archeologia Żywa nr 4 (50) 2010
• Pierwszy Pułk Szwoleżerów Józefa Piłsudskiego 1914-1945
• Correspondance du Roi Stanislas-Aususte et de Luigi Malabaila di Canale (1765-1773)
• Szklanki żydowskiej krwi
• Kuchnia powojenna
• 366 obiadów
• 1931. Mistrz z Ludwinowa
• Producenci nadwozi samochodowych w II Rzeczypospolitej
• Czerwony marsz
• Archeologia Żywa nr 4 (50) 2010
• Pierwszy Pułk Szwoleżerów Józefa Piłsudskiego 1914-1945
• Correspondance du Roi Stanislas-Aususte et de Luigi Malabaila di Canale (1765-1773)
• Szklanki żydowskiej krwi