książki historyczne
Oferta wydawnictwaPolecamy w sieciKatalog do pobrania

Domowe wędliny

Domowe wędliny

Solenie, wędzenie i marynowanie mięsiwa Kiewnarska E. Graf_ika
Rok wydania: 2020
ISBN: 978-83-66617-05-6

Oprawa: miękka
Ilość stron: 32
Wymiary: 165 x 240

Dostępność: Na półce

16.00 zł


Reprint wydania z 1928 roku.

Domowe wędliny. Solenie, wędzenie i marynowanie mięsiwa. 40 staropolskich przepisów na różne sposoby przygotowywania wędlin i wszelakich mięs. Są tu porady, jak zrobić domowej roboty szynki, kiełbasy, salcesony, balerony, kiszki pasztetowe, a także wędzone kaczki, gęsinę i oczywiście smalec i serdelki. Wszystkie przepisy opisane prosto i przystępnie.



Oferta wydawnictwa Polecamy w sieci Katalog do pobrania