książki historyczne
Oferta wydawnictwaPolecamy w sieciKatalog do pobrania

Kategoria ludzie, czasy, obyczaje
Okres historyczny przekrojowe
Historia naturalna jedzenia

Nakład wyczerpany!

Historia naturalna jedzenia

Między antykiem a XIX wiekiem Możejko B. (red.) Wyd. Uniwersytetu Gdańskiego
Rok wydania: 2012
ISBN: 978-83-61077-96-1

Oprawa: twarda
Ilość stron: 394
Wymiary: 210 x 290

Dostępność: Niedostępna

69.99 zł


Materiały z międzynarodowej konferencji naukowej zorganizowanej przez Muzeum Historyczne Miasta Gdańska i Uniwersytet Gdański dla upamiętnienia 100-lecia otwarcia Muzeum Wnętrz Mieszczańskich w domu Uphagena w dniach 3-4 listopada 2011 roku. Prezentowana praca zawiera zbiór artykułów, stanowiących pokłosie obrad, jak i zainteresowania, jakie dyskusja naukowa nad kwestiami wyżywienia wywołała w środowisku polskich i zagranicznych badaczy. Niniejszy tom obejmuje łącznie 37 tekstów autorstwa przedstawicieli polskich, czeskich i niemieckich ośrodków naukowych. Artykuły zagraniczne opublikowano w języku oryginału.



Recenzje

Brak recenzji tej pozycji

Wystaw swoją:

Nick
Recenzja

Oferta wydawnictwa Polecamy w sieci Katalog do pobrania